dimarts, 13 de març del 2012

Amanida de tardor


Sí, ja sé que una amanida no té cap complicació i que qualsevol pot fer-la i inventar-ne de noves. Teniu tota la raó. També és cert, però, que fins fa quatre dies, jo era de les que barrejava enciam llarg amb un parell de tomàquets, una mica de pastanaga, ho amanïa amb oli, vinagre i una punta de sal i apa, a córrer! No sé d'on vaig treure la recepta que us passaré a continuació (bé, una mica adaptada als gustos de casa), però sí recordo que quan vaig llegir "vinagreta de mandarina" vaig saber que tard o d'hora ho hauria de provar. Quan? Doncs justament a la tardor, que és quan podem començar a trobar les mandarines a la fruiteria. I d'aquí el nom. Simple i clar: Amanida de tardor.

Amanida de tardor
(per a 2 persones)

1 bossa d'amanida (brots tendres)
3 mandarines
125gr de xampinyons laminats
1 grapat de nous trossejades
60gr de formatge de cabra
Per la vinagreta:
4 cullerades d'oli d'oliva
1 cullerada de vinagre de Xerès
Julivert i Orenga
Sal i pebre

Jo sóc de les que acostuma a comprar les verdures i la fruita a la botigueta del barri, però he d'admetre que a vegades em deixo temptar per les bosses d'amanida ja neta i trossejada que es poden trobar a molts supermercats. Concretament, l'amanida tendra del Mercadona em té el cor robat. És una mescla d'enciam trocadero, enciam trocadero vermell i brots de sàlvia vermella. Ja ho diu el nom, és mooooolt tendra.

1.- Abocar el contingut de la bossa d'amanida en un plat ben gros.
2.- Escampar els xampinyons laminats per sobre. (Sí, sí. Ho heu entés bé. Els xampinyons ens els menjarem crus. I us asseguro que estan boníssims!)
3.- Pelar dues mandarines, assegurant que no hi quedin restes de la pell blanca. Tallar els grills per la meitat i escamapa'ls per sobre de l'amanida.
4.- Esmicolar el formatge de cabra per sobre de la resta d'ingredients.
5.- Trossejar les nous i escampar-les com a toc final de l'amanida.

Per a preparar la vinagreta:
6.- Abocar les quatre cullerades d'oli d'oliva i la cullerada de vinagre de xerès en un pot.
7.- Esprémer el suc de la mandarina que quedava i afegir-la a l'oli i el vinagre.
8.- Afegir-hi un polsim de julivert i d'orenga (poden ser d'aquests deshidrats en potets)
9.- Salpebrar al gust.
10.- Amb una cullereta barrejar enèrgicament fins aconseguir que l'oli estigui el màxim de "lligat" amb la resta de líquids.


Et voilà! A punt per a degustar una amanida diferent. Sé que us passo la recepta una mica tard, però encara es poden trobar mandarines gustoses a una bona fruiteria. Nosaltres hem fet l'amanida aquest migdia i estava molt bona. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...