dijous, 15 de març del 2012

Brownies de poma, nous i canyella


Fa un parell de setmanes vam anar a passar el dissabte al poble del meu pare. No hi havíem d'anar a fer res especial, si no és donar una ullada a la casa dels avis per assegurar que tot està en ordre, o fer coses tan simples com prendre la lectura del comptador de la llum. L'objectiu principal de la visita, però, era el d'anar a visitar una de les cosines del meu pare amb qui tenim molt bona relació i que ja portava varies setmanes (per no dir mesos) insistint-nos en què hi anéssim. Ella, com a bona jubilada, és una experta amb les agulles de fer mitja, i cada hivern ens surteix a tota la familia de buffs, gorros, bufandes i demés articles per guardar-nos del fred. I és clar, anaven passant els dies, les temperatures anaven pujant i ella patia perquè no ens quedaria temps per estrenar els conjunts que ens havia preparat.

Ens va semblar que era una mica "trist" presentar-nos a casa seva (de la que sempre en sortim carregats amb melmelades de tot tipus, torretes amb flors, verdures de l'hort o, fins i tot, el dinar complert per a tota la familia) amb una mà al davant i l'altra al darrera, així que la nit abans em vaig posar a la cuina a preparar aquests brownies.

La recepta original està extreta d'un blog de cuina oriental, però he de dir que la quantitat de canyella que porta s'adapta perfectament als gustos d'aquí. El resultat és un brownie molt suau, tou, dolç i lleuger amb la combinació perfecta de sabors. Recomanat 100%!

Brownies de poma, nous i canyella

1 tassa de mantega sense sal
1 tassa i 2/3 de sucre
2 ous
4 gotes d'essència de vainilla
3 pomes tallades a trossets petits
1/2 tassa de nous trossejades
2 tasses de farina
2 culleradetes de canyella en pols (o al gust)
1 culleradeta de llevat
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de sal
 
1.- Encendre el forn i posa'l a 170º. En un bol apte per al forn posar-hi la mantega per a que es vagi fonent. No us oblideu de la mantega (que a vegades passa)!!
2.- Si no les teniu ja trossejades, és el moment de trossejar les nous.
3.- Fer el mateix amb les pomes
4.- Aquest és un bon moment per mirar a veure què fa la mantega, que no es cremi!
5.- Posar sobre un bol ben gran un colador ben fi i abocar-hi tots els ingredients "secs" menys el sucre (farina, canyella, llevat, bicarbonat i sal).
6.- Sacsejar el colador deixant que els ingredients caiguin al bol com una fina capa de neu.
7.- En un altre bol, barrejar bé la mantega fosa amb els ous, els sucre i la vainilla fins que el sucre estigui ben dissolt.
8.- Afegir-hi la poma tallada a trossets.
9.- Abocar-hi la farina amb la resta d'ingredients i les nous.
10.- Amb una espàtula barrejar-ho tot de manera que tots els ingredients quedin coberts per la mescla. Compte, però, en no barrejar-ho massa. No passa res si hi queda algun grumull.
11.- Abocar la mescla en un motlle de forn (d'uns 30x25cm. aprox.) previament engrassat.
12.- Posar al forn i coure durant uns 40-50 minuts o fins que un escuradents punxat a la part central del "pastís" surti ben net.

I ja el tenim. Es pot guardar bé tallat a trossets, tot i que és bo deixa'l refredar del tot abans de fer-ho. I com us deia, és un brownie diferent, però segur que us agradarà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...