dijous, 22 de març del 2012

Cintes de carbassó i pastanaga


A vegades, les coses més senzilles són les que et donen millors resultats. I aquesta recepta n'és un exemple. Havia vist per internet diverses receptes semblants que combinaven cintes de carbassó amb diferents tipus d'enciam per fer una amanida diferent, o bé amb spaghetis o tallarines per completar un bon plat de pasta. El què volia provar jo, però, era què passaria si cuinava les cintes com si fossin pasta, però sense pasta. Un plat saludable, senzill i, sobretot, molt ràpid de preparar.

Cintes de carbassó i pastanaga 
(per a 2 persones)

2 carbassons grossos
2 pastanagues
10 tomàquets cherry
2 cullerades d'oli d'oliva
40gr de formatge de cabra
Alfàbrega (si és natural molt millor)
Sal i pebre

1.- Amb un "pelapatates" tallar a cintes els dos carbassons i la pastanaga.
2.- Tallar els tomàquets cherry en tres rodanxes.
3.- Posar un parell de cullerades d'oli d'oliva en una cassola i afegir-hi les cintes i els tomàquets. Salpebrar i afegir una bona quantitat d'alfàbrega (al gust).
4.- Coure tapat uns 3-4 minuts remenant de tant en tant i anant en compte de no fer-les malbé (el millor és fer-ho amb un estri de fusta).
5.- Afegir-hi el suc de mitja llimona i deixar coure 3-4 minuts més.
6.- Les cintes estan llestes quan encara tenen cos, però en tastar-les no estan cruixents. Arribats a aquest punt (en el meu cas no van estar més de 10-12 minuts al foc, en total), retirar-les del foc i posar-les als plats respectius.
7.- Espolvorejar-les amb formatge de cabra.


El  resultat és lleuger, però contundent a la vegada. Em refereixo a que és un plat d'allò més saludable, que ens ajuda a ingerir verdures de forma diferent, però que, a la vegada, atipa i et deixa ben satisfet. Nosaltres, que no ens agrada menjar grans quantitats en un àpat, el vam fer com a plat únic i va ser més que suficient.
Animeu-vos a prova'l i a donar-li una volta afegint-hi més ingredients o altres condiments. Ens agradarà saber com us ha anat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...