dissabte, 10 de març del 2012

Crumble de pera i plàtan


Aquesta recepta va dedicada a la Núria. Ella és la "culpable" de que m'animés a seguir un règim que m'ha permès perdre 13 quilos i de que m'hagi acabat interessant per la cuina. La Núria és una cuinera excel·lent, amb molts pastissos a la seva esquena i que té molta, mooolta paciència amb mi. Des d'aquí, li dono les gràcies per haver-me fet una dona nova en molts aspectes, i que ara m'encanti arremangar-me les mànigues i embrutar-me de farina n'és un.

Fa més o menys un mes, em va passar un link amb una recepta de Crumble de pera i plàtan que pensava que m'agradaria. Crec que me la va enviar perquè es tractava d'un postre típicament anglès i, com que em coneix molt bé, va pensar que només per aquest fet ja m'agradaria. I va encertar, com sempre. He de dir, però, que un cop fet (i menjat) va acabar superant totes les expectatives. No està bo, està boníssim! I per una cuinera gens experta com puc ser jo, és sorprenent que quelcom que està tan deliciós sigui tan senzill de fer. Us animeu a provar-ho? Som-hi!

Crumble de pera i plàtan
(per a 8 serveis)

1 paquet de massa brisa
6 peres
3 plàtans
40gr de sucre pel farcit i 65gr per la cobertura
40 gr de mantega pel farcit i 65gr per la cobertura
1 branqueta de canyella
100gr de farina

1.- Preescalfar el forn a 180º.
2.- Engrassar un motlle de "tarta" d'uns 25 centímetres de diametre i extendre-hi la massa brisa. Apretar-la bé contra el fons del motlle i les parets i retallar la pasta que ens pugui sobrar per sobre.
3.- Pelar i trossejar les peres i els plàtans a trossets ben petits. Agafar un recipient de vidre apte per a microones i posar-hi la fruita juntament amb els 40gr de sucre, la branca de canyella i els 40gr de mantega tallada a trossets petits.
4.- Tapar el recipient amb una tapa o amb film transparent apte per a microones i posar-ho a 800w durant 10 minuts.
5.- Un cop cuita, abocar-la sobre el motlle amb la pasta brisa, repartint-la uniformement per tota la superfície.
6.- Per a preparar la cobertura, posar en un bol la farina i el sucre restant i barrejar-ho. Afegir-hi la mantega (freda) tallada a daus petits i amb les mans anar-la esmicolant dins de la farina fins que tot plegat quedi com molles de pa (bé, si queda més grumollós també va bé. Es tracte de que no quedi perfectament barrejat).
7.- Repartir per sobre de la fruita assegurant que la cobreix totalment i posar al forn durant 30 minuts.

Per cert, els anglesos acostumen a prendre el crumble ben calent o tebi, i moltes vegades l'acompanyen de "custard" (una mena de natilles) o, fins i tot, d'una bola de gelat. Si hem de jugar a les cuinetes angleses...fem-ho bé! ;-)

Ah! Veureu que el crumble de la fotografia és tipus pastís. La veritat és que, un cop fet, fa molta patxoca en el seu motlle, tot rosset per sobre. Però no queda ni molt menys tan bonic quan el comences a tallar. De fet, tot el contrari. A l'estar farcit de fruita, quan es talla en porcions es desfà per tot arreu i perd tot el seu "glamour" (però no el seu gust!!!). Una manera d'evitar això, i ara penso en el cas de que el volgueu fer un dia que tingueu convidats, seria fer el crumble en petits recipients individuals de ceràmica (aptes per al forn). Si us decidíssiu a prepara'l d'aquesta manera, fins i tot podrieu estalviar-vos la massa brisa i omplir els recipients directament amb la fruita, sense posar-hi cap base. D'una manera o de l'altre, però, el resultat us asseguro que us sorprendrà. M'explicareu com us ha anat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...