dissabte, 10 de març del 2012

Cuscús amb verdures


Aquest és un d'aquells plats per fer un migdia que vas amb molt pressa i no tens gaire temps per cuinar. És saludable, es fa en un moment i escapes del típic pit de pollastre a la planxa amb amanida. Es pot menjar com a plat únic o també es pot posar com a acompanyament de carns. La veritat és que per ser un plat tan senzill, el resultat és francament bo (i molt gustós!). Us animeu?

Cuscús amb verdures
(per a 4 persones)

2 tasses de cuscús
2 tasses de caldo de verdures
1 carbassó
1 pebrot vermell
1 ceba
1 pastanaga grosseta
Sal i Oli d'oliva

1.- Posar en una olla el caldo de verdures i posa'l al foc fins que bulli.
2.- Mentres esperem, tallar el carbassó en rodanxes ben fines, el pebrot vermell a cubs petits, picar la ceba i tallar la pastanaga en juliana.
3.- Quan el caldo arrenca el bull treure'l del foc i afegir-hi el cuscús. Remenar una mica per assegurar que el caldo el cobreix completament i reservar.
4.- En una cassola posar un parell de cullerades d'oli d'oliva i saltejar la ceba fins que comenci a quedar tendre. Afegir-hi la pastanaga i un cop aquesta també comenci a estar una mica cuita, abocar-hi la resta de verdures.
5.- Tapar la cassola mentres es van fent les verdures i remenar ocasionalment per a que no s'agafin.
6.- Un cop cuites, afegir el cuscús (que s'haurà "begut" tot el caldo") a la cassola de les verdures i remenar per aque quedin tots els ingredients ben barrejats.
7.- Afegir sal al gust (i pebre si us agrada) i un rajolinet extra d'oli d'oliva abans de servir.

I...ja està! Un plat d'allò més nutritiu i saludable en un obrir i tancar d'ulls. Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...