dimecres, 21 de març del 2012

Delícies de xocolata amb menta


Aquest post el vull dedicar a l'home que, fa ja quasi vint anys, em va descobrir el deliciós món dels calçots. Sí, no vaig saber què era un calçot ni fins a quin punt era addictiva la salsa que els acompanya fins ben bé els 20 anys. I ho vaig descobrir de la millor manera possible. A casa del millor cuiner de calçots que conec i rodejada de la millor companyia. Per sort meva, aquell moment de "glòria" s'ha anat repetint any rere any. Algunes vegades anant a Valls, altres a diferents punts de Catalunya però, he de reconèixer, enlloc he menjat mai uns calçots com els que prepara el meu amic. Així que, Bertri, aquesta recepta va per tu!

Diumenge passat vam tornar a reunir-nos a casa del Bertri per a celebrar la calçotada anual. Ja ens tens a tots cap a un poblet encantador de només 20 veïns que hi ha a tocar de Vilafranca a punt per embrutar-nos les mans arrencant calçots, fer-los a la brasa, preparar la salsa amb la seva recepta secreta i, sobretot, per menjar-los! Aquest any, però, i mirant de buscar una manera de compensar tota la feina que li donem al nostre amic cada cop que ens reunim 15 persones a casa seva, es va decidir per unaminitat que cada parella portaria uns postres al dinar. Així que ja tenia l'excusa perfecta per a tornar a ficar-me a la cuina.

Què es pot menjar després d'una calçotada, quan ja estàs més que tip i només penses en descordar-te el botó dels pantalons? Estava clar que havia de ser quelcom lleuger però, a la vegada, totalment irresistible. A més, havia de ser quelcom fàcil de transportar... La resposta: aquestes delícies de xocolata amb menta que vaig trobar, com no, al Pinterest. 

Delícies de xocolata amb menta
(60 galetes aprox.)

240gr de mantega (pot ser light)
1 tassa de cacau en pols sense sucre (el venen també desengrassat, si voleu)
1 tassa de sucre llustre
4 gotetes d'essència de vainilla
3/4 de culleradeta de sal
1 tassa i mitja de farina
400gr de xocolata fondant
2 cullerades d'essència de menta

1.- Preescalfar el forn a 175º.
2.- Batre la mantega fins que ens quedi lleugera i esponjosa i afegir-hi el sucre en pols. Remenar fins que quedi ben barrejat. Afegir-hi la sal, l'extracte de vainilla i el cacau en pols i mesclar-ho tot molt bé.
3.- Abocar la farina a la mescla i barrejar-ho de manera que la farina quedi integrada, però no cal que quedi tot totalment homogeni.
4.- Traspassar la massa sobre el marbre i donar-li forma de pilota. Amassar unes quantes vegades per assegurar que queda ben lligada i aplanar amb un corró fins aconseguir un disc d'un parell de centímetres de gruix. Embolicar amb film transparent de cuina i posar al congelador uns 15 minuts.
5.- Treure la massa del congelador, desembolicar i col·locar sobre el marbre en el que hi haurem espolvorejat una mica de farina prèviament. Amb el  corró, aplanar la pasta fins aconseguir un gruix d'uns 5 milímetres.
6.- Amb un talla pastes (o un vas petit) tallar galetes d'uns 4,5 centímetres de diàmetre i col·locar en una plata coberta amb paper pel forn.
7.- Fornejar les galetes durant 10 minuts. Després treure-les del forn i dejar refredar completament sobre una reixeta.


8.- En una gerra de mesurar (és perfecta per banyar les galetes) posar-hi la xocolata fondant trencada en trossets ben petits. Posar-la al microones i anar desfent-la a intervals de 20 segons per assegurar que no la cremem. Quan estigui ben desfeta afegir-hi l'extracte de menta i remanar molt bé per assegurar que queda tot ben combinat.
9.- Una a una, submergir les galetes en la xocolata (podeu utlitzar la mateixa gerra de mesurar com a recipient). Amb l'ajuda d'una forquilla, retirar-les de la mescla esperant que s'escoli bé la xocolata sobrant abans de col·locar-les, de nou, sobre una plata amb paper de forn. Repetir aquesta operació amb cadascuna de les galetes. De manera opcional, es poden decorar (totes o només algunes) amb ametlla crocant quan encara estan molles.
10.- Un cop banyades totes, posar a la nevera uns 15 minuts per a que la xocolata torni a solidificar-se.


I ja les tenim! Vaig llegir en algun lloc que aquestes galetes són les que les "Girl Scouts" dels EUA venen per les cases per recaptar fons per als seus clubs. Vaja, que en aquell país són tot un clàssic (les anomenen "Thin Mints"). Tradicionalment, les galetes que venien eren fetes per elles mateixes (o per les mares, és clar), però en els darrers anys, el normal és que venguin rèpliques industrials de les mateixes. La recepta que us he passat és la recepta original d'aquestes galetes. I, val a dir, que estan deliciones (d'aquí el nom que els hi he donat!).


No diré que són senzilles de fer, més aviat són laborioses ja que banyar les galetes una a una comporta una bona estona. Però el resultat val la pena. Bé, al menys això és el què em van dir els meus amics mentres es llepaven els dits menjant-les. Ja m'explicareu vosaltres què us semblen, d'acord?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...