dissabte, 17 de març del 2012

Lloms de salmó amb espàrregs i bolets saltejats


La veritat és que entre setmana, quan tens poca estona per preparar el dinar, és molt fàcil caure en la temptació d'agafar qualsevol plat precuinat i solucionar el problema. És una opció. Però també és cert que hi ha alternatives per a preparar un dinar totalment saludable i gairebé en el mateix temps en què prepares un arròs tres delícies precuinat o una lassagna congelada. En voleu una prova? Doncs aquesta n'és una. Ja ho veureu.

Lloms de salmó amb espàrregs
i bolets saltejats
(per a 4 persones)

8 lloms de salmó congelats
2 pots de variat de bolets
1 manat d'espàrregs verds
2 dents d'all
Alfàbrega al gust (pot ser deshidratada)
Oli d'oliva, sal i pebre negre
Vi blanc (opcional)

1.- Preescalfar el forn a 180º. Preparar vuit quadrats de paper d'alumini d'uns 30x30cm i posar un llom de salmó al mig de cadascun d'ells. No és necessari descongela'ls previament.
2.- Salpebrar cada llom, espolvorejar amb l'alfàbrega (al gust) i tirar-hi un rajolí d'oli d'oliva. Si es vol, també s'hi pot posar un rajolí de vi blanc.
3.- Embolicar els lloms de salmó dins del seu respectiu quadrat de paper d'alumini de forma que quedi ben hermètic i no es pugui escapar el suc que aniran desprenent. Col·loca'ls al forn durant uns 18-20 minuts.
4.- Mentrestant, tallar els dos alls a làmines ben finetes i daurar en una paella amb oli. Afegir-hi els bolets amb sal i pebre. Un cop cuits treure'ls del foc i reserva'ls.
5.- En el mateix oli, saltejar els espàrregs verds tallats a trossets i salpebrar. Quan estiguin cuits afegir de nou els bolets a la paella.
6.- Treure el salmó del forn, obrir els "farcellets" i col·locar els lloms a cada plat (amb el seu suc si es vol) i acompanya'ls amb el saltejat d'espàrregs verds i bolets.

Com veureu, a la recepta dic que els ingredients s'han calculat per 4 persones, però ho he fet pensant en què es tractés d'un plat únic (o acompanyat d'un primer lleuger com ara un plat de caldo). Si preferiu fer un dinar de dos plats, podeu utilitzar només un llom per persona i així no acabareu tan tips (i no us adormireu a la feina!!). Doncs ja ho tenim. Un àpat totalment saludable en menys de mitja horeta. Qui deia que no era possible?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...