diumenge, 18 de març del 2012

Plum cake de plàtan i nous amb ingredient secret (versió 1)


Quan el Jordi era més petit, hi havia una mena de ritual que a ell, especialment, li encantava. Cada vegada que anàvem a passar el dia a Barcelona, en algun moment o altre, paràvem en un Starbuck's i ens preniem un Frappuccino acompanyat d'un trosset de plum cake de plàtan i nous. Havíem provat també els muffins, els pastís de pastanaga, etc. però pel Jordi, res es podia comparar a aquell plum cake. 
No sé ben bé perquè, però ara ja fa molt temps que no ho hem tornat a repetir. De fet, ara que hi penso, fa temps que no passegem plegats per Rambla Catalunya, amb l'únic objectiu de passar l'estona i disfrutar de Barcelona. Però també és cert, que el famós plum cake de plàtan i nous de l'Starbuck's apareix i reapareix a la conversa força sovint. Doncs bé, he près la determinació de trobar la recepta d'aquesta delícia que més s'assembli a la que fa llepar-se els dits al meu fill. I aquesta que aquí us passo n'és el primer intent.
Ho he aconseguit? La resposta és no. :( Però, també he de dir aquest plum cake (amb ingredient secret) no té res a desmerèixer respecte al de l'Starbuck's. El meu és més cremós, més "humit" i amb més sabor a plàtan que l'original, que té una textura més seca, més de plum cake. Però, com us deia, m'agrada el resultat d'aquest intent.

Plum Cake de Pàtan i Nous
(amb ingredient secret)

2 tasses de farina amb llevat
2 tasses de sucre
2 ous ben grossos
1 tassa d'oli d'oliva
1 potet de fruita per a nadons de plàtan i poma
Canyella en pols al gust
Una punteta de nou moscada
3 gotes d'essència de vainilla
1 tassa de nous trossejades ben petites
1 plàtan ben madur

Heu vist quin és l'ingredient secret? Sí! El que fa que aquest plum cake sigui tan cremós i gustós és un potet de fruites per nadons de plàtan i poma. De fet, en la recepta original parlaven d'un potet de plàtan sol, però no vaig ser capaç de trobar-ne cap per la zona. De fet, no sé ni si existeixen. Així que vaig optar per utilitzar-ne un de la marca Nutribén de plàtan i poma i estic contenta amb el resultat.

1.- Preescalfar el forn a 175º
2.- Engrassar un motlle de plum cake amb mantega o oli d'oliva
3.- En un bol ben gran començar abocant-hi la farina (tamisada) i el sucre i barrejar bé.
4.- Afegir els dos ous, un a un, barrejant bé el primer abans de posar-hi el segon.
5.- Abocar-hi l'oli d'oliva i lligar-ho tot bé.
6.- Afegir a la mescla el potet de plàtan i poma i seguir remenant-ho tot bé.
7.- Tirar-hi les tres gotes d'essència de vainilla, la canyella i la nou moscada.
8.- Trinxar les nous ben petites i afegir-les a la massa.
9.- Tallar el plàtan a rodanxes ben primetes i tallar aquestes en quatre parts. Afegir a la mescla i remenar per assegurar que quedin ben repertides.
10.- Abocar la mescla al motlle de plum cake i posar al forn uns 50-60 minuts o fins que al punxar amb un escuradents el centre del plum cake, aquest ens surti totalment net.
11.- Deixar refredar del tot abans de desemmotlla'l.


Doncs aquí el teniu. El primer plum cake dels que facin falta per a trobar la recepta perfecta. I quina és la recepta perfecta? Doncs la que faci que el meu fill experimenti les mateixes sensacions que va experimentar Proust amb la seva magdalena. :))

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...