divendres, 25 maig de 2012

Delícies de gerds i ametlla


Deixeu-me que comenci aquest post amb una obvietat: M'encanta el te. Era de suposar, no? Bé, per això us he advertit que anava a dir una obvietat. En un bloc amb títol anglès, l'acció del qual transcorre en un poblet anglès, rodejats de personatges anglesos i, tenint en compte també, que l'anglès és la meva vida no es podia esperar altra cosa, no? Doncs això, que m'encanta el te. Començo cada dia amb una tassa plena fins al capdamunt de "Breakfast tea", normalement de la marca "Yorkshire Tea" i després de prendre-me-la ja em sento capaç de qualsevol cosa (o gairebé qualsevol cosa...). L'Andy, en canvi, acostuma a prendre cafè per esmorzar tot i que a vegades, a mitja tarda, em demana que li prepari un te que, gairebé sempre, acabo compartint amb ell. Tot plegat, com veieu, molt anglès. I,és clar, de tant en tant se'm dóna per preparar pastes o pastissets per a fer d'aquests moments un autèntic "te de les cinc", però sense sandwitxos de cogombre.

Entenc que no tothom té aquesta passió pel te, ni pel món britànic, però tot i així estic convençuda que aquestes delícies agradaran a tothom. Són petites, suaus, lleugeres i requereixen de molt pocs ingredients. A més, l'Andy m'assegura que amb el cafè també hi queden perfectes. Animeu-vos!


Delícies de gerds i ametlla
(9 pastissets)

135gr de clara d'ou (en el meu cas van ser 6 clares)
90gr de sucre
65gr de farina d'ametlla
45gr de farina de blat
100gr de mantega
Gerds

1.- Posar una olla petita al foc amb la mantega i deixar que adquireixi un color daurat remenant de tant en tant. Deixar refredar.
2.- Preescalfar el forn a 180ºC.
3.- En un bol mitjà abocar-hi els dos tipus de farina passades prèviament per un sedàs.
4.- En un altre bol batre les clares i el sucre a punt de neu fins que s'hi formin pics.
5.- Abocar les farines al bol de les clares i remenar amb compte de que aquestes no s'abaixin.
6.- Un cop ben barrejada la farina afegir-hi la mantega i mesclar bé.
7.- Repartir la mescla en motlles de silicona rectangulars (jo en vaig trobar un del Lékué que és rectangular i amb les formes per fer 9 pastissets rectangulars). També podeu fer servir motlles de mini-magdalenes tot i que heu de pensar que no pugen tant i que han de ser petitons. Si ompliu tot el motlle d'una magdalenaen tindreu per només 3 o 4. Ah! Són molt millors els motlles de silicona ja que ajuden a que desemmotlla'ls sigui molt més fàcil i no es trenquin.
8.- Decorar amb un parell de gerds al capdamunt de cada pastisset i enforna'ls uns 20 minuts o fins que veieu que han agafat un to daurat pel damunt.
9.- Deixar reposar dins del mateix motlle uns 5-10 minuts abans de desemmotllar.


Doncs ara ja només cal que us prepareu una bona tassa de te (d'acord, de cafè també pot ser...), us asseieu tranquil·lament al balcó, terrassa o pati de casa, poseu els peus sobre la cadira del davant, i us deixeu emportar per aquest moment de comunió absoluta entre vosaltres...i el més pur estil britànic! God Save the Queen!


26 comentaris:

  1. Eva, el títol de la recepta ja ho diu tot: delícies!
    Nani

    ResponElimina
  2. Ummmm fanàtica total del té, dues tasses diàries i amb aquest financiers, ummm chapeau!!!! petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Silvia:
      Así como Eva es una incondicional del té, como tú, yo con el té mantengo una relación de respetuosa cordialidad.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  3. Doncs jo sí que m'apuntaria ràpidament a una proposta de te. Tot i que jo els faig de yogi tea i que no sempre siguin tes sinó també infusions. El més fantàstic del te és poder-ho acompanyar amb uns pastissets tan bons com els que has fet avui! Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina:
      Eva repone las existencias de té con asiduidad. Pero la colección de infusiones que teníamos está todavía en una caja. Cosas de las mudanzas, ya sabes...
      Saludos.

      -Andy-

      Elimina
  4. Jo també tinc aquest vici, sóc amant del te, sobre tot perquè és una excusa perfecta per a acompanyar-lo amb coses tan fantàstiques com aquesta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Laia:
      El té es uno de los grandes hitos de la humanidad, como la rueda, la lavadora y el granizado de limón. Son esos descubrimientos que hacen avanzar una civilización.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  5. Respostes
    1. Thanks!! It's not just the look, they were scrumptious!! :)

      Elimina
  6. Mmm han d'estar boníssims!!!! jo tampoco puc començar el dia sense la meva bona tassa de te!!!imprescindible!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't a acompanyar-la amb uns pastissets com aquests...ja veuràs com t'agradaran. :)

      Elimina
  7. Todo lo que lleva frambuesa y frutos secos me gusta mucho!Y las frambuesas para dcorar los postres me parecen la mejor opcion!Estas delicias no pueden ser otra cosa que:una verdadera DELICIA!un beso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Claudia. Por aquí ya le hemos dicho a Eva que nos prepare más; que repita, vaya.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  8. uuaauu que esponjos i suau ha quedat!! realment és una delicia! petons

    ResponElimina
  9. L'anglès també és la meva vida, entenc perfectament això de la passió pel món britànic, tot i que en el meu cas seria extesa a Estats Units també :) Ah, i m'agrada el te però no en prenc tan sovint com voldria...sovint el cafè guanya terreny. Això sí, faré la recepta i gaudiré d'un bon te...a l'hora del te! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaya, Alba, lo que dices nos suena a música celestial. Podríamos montar un club. No sé, algo así como "Tea time club". Es broma. Espero que pruebes los pastelitos y que te gusten tanto como a nosotros.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
    2. I ja posats, que el Tea time tingui Londres com a meeting point ;)
      Els provaré segur segur.

      Elimina
  10. Con esas fotos casi sobran las palabras. Son preciosas y la receta una delicia
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Pilar. Intentamos que las fotos sean un complemento adecuado al texto. Respecto a los desayunos de esta semana... pues han sido una delicia. Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  11. A tu t'agrada el te... a mi m'encanten aquestes delícies!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues a ver si la próxima semana tenemos el mismo acierto. Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  12. Si que sembla una delicia si! M'encantaria provar-ho! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A ver si te animas. Ya nos contarás. Saludos.

      -Andy-

      Elimina
  13. A mi també m'agrada molt el te. Tot i que aquestes delícies em semblen bones per acompanyar qualsevol cosa, je je je...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qué manera de madrugar en domingo. Y ya con esa energía!!!.
      Have a nice day.
      Saludos desde Waterbridge.

      -Andy-

      Elimina
  14. I found this post though Pinterest. The photo was so beautiful that I just had to come here to read the recipe! Love it! And love your site :-).

    I would like to invite you to share this post (and your other posts :-) ) on a new photo based recipe sharing site that launched in May. The idea is simple: all recipe photographs are published within minutes of submission. And, of course, the images link back to the author's site.

    It's called RecipeNewZ (with Z) - http://recipenewz.com

    I hope you get a chance to visit and to share some of your delicious posts with our viewers. It would be a pleasure to have you on board :-)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...