dimarts, 1 de maig del 2012

Pastís celestial de maduixa


Hem estat discutint (de bon rotllo) una bona estona intentant trobar el millor nom per aquesta recepta. Al blog d'on la vaig treure en deien Pastís Núvol de Maduixa, però un cop la vam tastar a casa el Jordi va afirmar amb contundència que aquest nom li quedava curt i que l'adequat hauria de ser Pastís Celestial de Maduixa. A la segona cullerada, però, el nom havia canviat a Pastís Diví de Maduixa. No hi havia consens i, de fet, no n'hi ha hagut fins al mateix moment en què he començat a escriure aquest post. L'opció guanyadora? Ja l'heu vist al títol...

I per què tant rebombori? Doncs ja us vaig explicar que el forn de casa anava pitjor que malament. De fet, demà ha de venir el tècnic (altra vegada!) per emportar-se'l i no sabem quan ens el tornaran. Tot plegat és força desesperant ja que només té 3 mesos!! En fi, que com que no ens atrevíem a cuinar-hi res per si ho havíem d'acabar llençant (no seria la primera vegada) vaig estar buscant alternatives per la xarxa sota l'etiqueta "no bake" (sense forn). La que veieu aquí em va robar el cor de seguida. Es veia molt apetitosa només amb les fotos soles i els ingredients i la seva preparació eren tan senzills...no m'hi vaig poder resistir. 

Us el recomano de veritat. És molt lleuger, suau, cremós. Una delícia! A més, pels que patiu per l'operació biquini, podeu substituir el sucre per un edulcurant i fer servir mantega light. La resta d'ingredients (bé, a part de les galetes, però tampoc n'hi entren gaires a cada tall) són a prova de cartutxeres!

Pastís celestial de maduixa
(motlle de 24cm)

Per la base:
150gr de galetes tipus Digestive
1/2 tassa de coco ratllat (opcional)
100gr de mantega fosa (jo li vaig posar mantega light?

Pel pastís:
2 clares d'ou (si són pasteuritzades molt millor ja que no les courem)
350gr de maduixes ben madures (netes i tallades en quatre trossos)
1 tassa de sucre (o edulcorant al gust)
El suc de mitja llimona
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Si el voleu servir amb un coulis de maduixa:
250gr de maduixes (netes i tallades en quatre trossos)
45gr de sucre
30gr d'aigua

Gerds


1.- Trinxar les galetes fins que ens quedin com molles de pa.
2.- Posar-les en un bol i barrejar-les amb el coco ratllat i la mantega fosa. Remenar bé per assegurar que totes les molles queden impregnades per la mantega.
3.- Tranferir la mescla al motlle en el què muntarem el pastís (molt millor si té les parets desemmotllables). Aixafar-la bé amb el cul d'un vas fins que quedi ben compacta i perfectament repartida.
4.- Posar el motlle a la nevera mentres preparem el farcit del pastís.
5.- En un bol posar-hi les maduixes, les clares, el sucre, el suc de llimona i la vainilla. Batre amb unes varilles elèctriques durant uns 8-10 minuts. Sí, ho heu llegit bé. No s'han de muntar les clares a punt de neu, ni passar les maduixes pel túrmix. No és necessari. Després de 8 minuts batent la mescla veureu que les maduixes es desfan i tot plegat queda espès i espumós a la vegada (d'aquí el nom de núvol).
6.- Forrar les parets del motlle en el que hem fet la base amb una tira de paper per forn (a no ser que en feu servir un d'aquells tan xulos amb parets de silicona).
7.- Abocar la mescla de maduixa sobre la base. Posar al congelador un mínim de 4-6 hores (tot i que si li deixeu d'un dia per l'altre molt millor).

A l'hora de servi'l podeu decora'l amb uns quants gerds per sobre i rega'l amb un coulis de maduixa que es prepara:
1.- Col·locar el sucre i l'aigua en un pot al foc. Quan arrenqui el bull deixa'l bullir durant dos minuts (no li deixeu més estona o us quedarà molt espès).
2.- Posar les maduixes en el pot del túrmix i tirar-hi l'almívar. Passar el túrmix una bona estona fins que ens quedi una mescla ben fina.
3.- Passar la mescla per un colador ben fi per eliminar les llavors de les maduixes.
4.- Reserver a la nevera fins a l'hora de servir el pastís.

Ha sigut una autèntica revelació. Una sorpresa molt agradable. No esperàvem que quelcom tan senzill, amb tants pocs ingredients, donés com a resultat un pastís tan sensacional. A més, les possibilitats són infinites. Ja ens enstem plantejant de prepara'l amb altres fruites a veure si el resutat és tan espectacular. I més tenint en compte que això del forn sembla que va per llarg! Grrrrrr.




17 comentaris:

  1. El nom de celestial li escau super bé!
    Ha de quedar com un sorbet molt esponjós... m'apunto la recepta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejeje. Sí, que és veritat. Celestial perquè quan te'l menges estàs al cel i núvol perquè és tan suau i esponjós. Però si el Jordi diu celestial...doncs això. Ja saps que les mames no sabem dir quasi mai que no a segons qui... ;-)

      Elimina
  2. Mare meua quina pinta! m'ha encantat el fet de no necessitar forn, me l'apunte! Em sembla que ara que ve el bon temps aquesta recepta tindrà èxit :-). Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Ideal per a dies de calor. Això sí, treure del congelador i menjar de seguida ja que es descongela amb facilitat. Te'l poses a la boca i sents com es va fonent. Refrescant 100%!!

      Elimina
  3. Això es espectacular!

    Te un aspecte molt lleuger. Ideal de cara a l'estiu.

    Felicitats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És lleugeríssim. Com deia abans es desfà a la boca. Perfecte per a prendre en dies de calor. Ara a veure si podem fer alguna variació amb altres fruites. Llavors encara li treurem més profit.

      Una abraçada!

      Elimina
  4. Li heu posat un nom ben escaient! es veu deliciós!!! Ara que venen les bones maduixes l'haurem de fer!, de moment ja és a la carpeta!!ah! les fotos xulíssimes!!! una abraçada

    ResponElimina
  5. Hola Teresa!

    Moltíssimes gràcies! Vàrem quedar molt sorpresos amb el bon resultat de la recepta. Sembla mentida que amb tant pocs passos es pugui obtenir quelcom tan bo.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. This looks so delicious and perfect for springtime!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thanks Georgia! It really does! Perfect for any sunny day!

      Elimina
  7. Jordi i ¿...? -Alfriston Cottage- Déu-vos-guard. En priimer lloc, moltes gràcies per tenir-me com a seguidor vostre, -jo he fet el mateix amb vosaltres-, ha estat curiós, doncs, he entrat a l'ordinador, per tal de treure la recepta d'un semifred de maduixes que volía fer, per el pròxim cap de setmana vinent i m'he trobat amb aquest "celestial" tall de maduixes... quin encant de pastís... celestial¡¡
    Per cert, si voleu la recepta del semifred de maduixes, aquí el teniu:

    http://menjadebacalla.blogspot.com/2011/04/semifred-de-maduixes.html

    Esta tret del blog de la Cristina; "Bufet de Postres" no us perdeu aquest "dolç" blog. Fins aviat¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  8. Torno ha ser jo. Josepb,-Menja de Bacallà- He trobat aquesta altre recepta que vaig fer amb una salseta de maduixes, acompanyant la llaminera de porc, si us interessa aquí us deixo també la recepta.

    http://menjadebacalla.blogspot.com/2011/05/filets-de-porc-llaminera-amb-flors-de.html
    Fins viat¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep!

      Gràcies a tu també per seguir-nos i venir-nos a visitar. El Jordi és el meu fill, i els autors del blog sóm l'Andy i jo (l'Eva) que sóm els que sortim a la foto ;-).

      Moltíssimes gràcies pels links! M'escapo així que pugui a donar-hi una ullada però de ben segur que m'agradaran (m'encanten les maduixes!).

      Ens anem veient per xarxa, d'acord?

      Una abraçada!

      Eva

      Elimina
  9. Quina recepta! Senzilla, bona i feta amb fruites, com ens agrada a ESfruita! Ens l'apuntem!

    Avui a Esfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem un rissotto de remolatxa! Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/rissotto-de-remolatxa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Gràcies per la vostra visita. No coneixia la vostra botiga, vindré a fer-vos una visita virtual així que pugui. I Risotto de remolatxa? Mmmm Sona molt bé!! ;-)

      Salutacions!

      Elimina
  10. Realment sí que és celestial!! I amb ingredients que tenim a casa, tens tota la raó! M'hi poso ben aviat, em penso. Però no n'hi podré dir celestial, que aquest ja el teniu "patentat" vosaltres. M'agrada moltíssim. Espero que el vostre forn es curi aviat... petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina!! El Jordi em diu que et cedeix els drets d'ús del nom. ;-) L'has de provar quan puguis! No et decebrà! I gràcies pels bons desitjos pel nostre forn. A veure si t'escolta i es cura aviat (tot i que no sembla que de moment la cosa s'arregli... :(( ).

      Una abraçada!

      Eva

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...