diumenge, 10 de febrer de 2013

Botons de Shortbread


Aquesta nit he somiat que passejava entre ametllers florits.
La primavera s'ha decidit a visitar-nos a estonetes. Tot i que encara fa fred, els dies ja comencen a ser més llargs. Els matins tenen una lluminositat que anuncia l'arribada del bon temps i la natura sembla haver-se espolsat tímidament el llarg malson de l'hivern. Trobes més gent al carrer, al bosc, al camp. Tot indica que alguna cosa està canviat, també el nostre humor. I la nostra llar, és clar.
Les obres avancen a bon ritme. L'Alex, el nostre fuster, està deixant marcs, portes i finestres com noves. Aquest dies el paleta també ens ha fet algunes feines i hem acordat que torni d'aquí a un mes. D'aquí a poques setmanes podrem pintar. Pensar que un dia les nostres finestres tindran cortines i persianes ens semble un somni a l'abast de la mà. Estem segurs que el nostre cottage serà la caseta més bonica en moltes, moltes milles a la rodona i ens encantarà mostrar-vos el nostre àlbum de fotografies per a que ho pogueu comprovar.
Mentrestant, mentre arriba aquest moment, ens agradaria compartir amb els amics una recepta que ens encanta. Aquestes galetes de Shortbread  agraden a tothom i són tan fàcils de fer que és gairebé un pecat no provar-les. Esperem que us agradin.


Botons de Shortbread
(aprox. 24)

125gr de mantega
55gr de sucre
180gr de farina
1 culleradeta d'essència de vainilla (opcional)

1.- Amb unes "varilles" batre el sucre i la mantega fins aconseguir una mescla cremosa i lleugera.
2.- Afegir-hi la vainilla (opcional) i la farina i mesclar bé fins que quedi tot ben integrat i es formi una massa homogènia.
3.- Transferir la massa al marbre de la cuina (ben net, és clar) i donar-li forma de bola. Amb l'ajuda d'un corró, aplanar la bola fins aconseguir un disc d'1-1,5cm de gruix. Embolicar amb film de cuina i posar a la nevera uns 20 minuts.
4.- Preescalfar el forn a 190ºC
5.- Treure la massa de la nevera. Desembolicar i tornar a passar-li el corró per deixar-la amb un gruix no superior al centímetre.
6.- Tallar les galetes en la forma desitjada. En el nostre cas, hem fet servir dos tallapastes rodons. Amb el més gros hem tallat la massa i amb el més petit hem fet la forma del relleu interior. Posteriorment hem utilitzat una palla (sí, de les de beure els tetrabricks petits de suc) per fer els dos forats. També us he de dir, però, que la forma tradicional de les shortbreads és rectangular d'uns 3cmx8cm aproximadament i que se'ls hi acostuma a punxar la part superior amb un forquilla diverses vegades per a que quedi plena de foradets (simplement per una qüestió decorativa).
7.- Col·locar les galetes en una safata de forn forrada amb paper sulfuritzat (paper de forn) i empolvorar-les amb una mica de sucre (això és opcional).
8.- Coure al forn uns 15-20 minuts o fins que agafin un lleuger to daurat. Retirar-les de la safata i deixar refredar sobre una reixeta.


5 comentaris:

  1. es que amb aquests ingredients, ha de ser bo a la força!! i amb la forma que tenen ja que dir...fantàstics!! petonets

    ResponElimina
  2. Que forma tan original de presentar los shortbread!!!

    Menuda pinta que tienen!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  3. Sí, les obres són un malson i l'hivern anglès fred i gris però ben aviat tindreu un cottage ben cozy i podreu cuinar moltes galetes tan fantàstiques com aquest shortbread!

    ResponElimina
  4. Tenen que tenir un gust delicios, la forma la trobo moníssima. Amb el meu té de la tarde...ideals! Petons

    ResponElimina
  5. Tens raó semblen molt bones, s'hauran de provar. Un escrit molt bonic
    Petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...