dimecres, 14 d’agost de 2013

Galetes per princeses


Dues princeses precioses que van celebrar el seu aniversari fa unes setmanes. Sí! Les nostres nebodes, la Mariona i la Mònica estaven de celebració. No us sembla que l'ocasió es mereixia quelcom especial? Doncs aquestes galetes van ser part dels regals que l'Andy, el Jordi i jo mateixa els hi vàrem portar. Va ser la primera vegada que decorava galetes amb glassa i he de confessar que, si bé el resultat va causar sensació, no sé pas si tornaré a tenir mai la paciència de tornar a fer-ho. Requereix de molt concentració i de certa habilitat "artística" que, sincerament, crec que em manca estrepitosament. Tot i amb això, em sento molt orgullosa de com van sortir (tot i els defectes més que evidents).

He de reconèixer, però, que no hauria estat capaç de fer-les sense l'ajuda de la Núria, una de les ànimes de QueCukis. Fa un parell de mesos van organitzar un curs per aprendre les tècniques més senzilles per decorar galetes i vaig tenir la sort de que m'hi convidessin. Va ser una experiència molt profitosa i, bé, està clar que alguna cosa hi vaig aprendre.

Ah! El color blanc és quelcom fet expressament. Vull dir que és habitual que les galetes decorades portin tota mena de colors i siguin molt vistoses. Personalment, sempre m'he mirat els colorants alimentaris amb cert recel, i més en aquest cas en que anaven destinades a dues nenes petites. No ho vaig dubtar: res de colorants! Així que me les vaig haver d'empescar per decorar-les en un sol color. Espero que us agradin...


Galetes per princeses
(20-30 galetes, depenent de la mida)

125gr de mantega (a temperatura ambient)
125gr de sucre
1 ou
250gr de farina

1.- Barrejar la mantega amb el sucre amb l'ajuda d'una espàtula. No cal utilitzar unes varilles, més aviat tot el contrari ja que no ens interessa que la massa agafi aire.
2.- Afegir l'ou i seguir barrejant bé fins que s'integri amb la resta d'ingredients.
3.- Incorporar la farina poc a poc i anar barrejant-la amb la mescla anterior. Quan l'ús de l'espàtula comenci a fer-se feixuc acabar d'integrar els ingredients amb la mà.
4.- Donar forma de disc a la massa i embolicar-la amb film de cuina. Deixar refredar a la nevera uns 45-60 minuts.
5.- Preescalfar el forn a 180ºC
6.- Col·locar un tros de paper de forn sobre el marbre de la cuina i agafar una porció petita de massa de la nevera. Col·locar un altre tros de paper de forn al damunt de la massa i amb l'ajuda d'un corró aplanar-la fins a un gruix d'uns 4-5mm.
7.- Retirar el paper de forn superior i amb l'ajuda d'un tallapastes tallar les galetes i col·locar-les sobre una plata de forn (no és necessari untar-la prèviament).
8.- Repetir aquest procés amb la resta de la massa fins acabar-la.
9.- Enfornar uns 10-12 minuts o fins que les vores de les galetes comencin a daurar-se.


Per la glassa:

1 clara d'ou de mida L (gros)
250gr de sucre glass
10 gotetes de suc de llimona i vinagre de poma

1.- Posar la clara d'ou en un bol i afegir-hi el sucre glass i les gotes de llimona o vinagre (que actuaran com a conservant de la glassa).
2.- Barrejar bé tots els ingredients amb l'ajuda d'una cullera primer i, després, d'unes varilles elèctriques.
3.- La mescla s'ha de batre sense parar uns 8-10 minuts per aconseguir que no hi hagi cap grumoll de sucre glass.
4.- Passat aquest temps agafem la cullera i separem la glassa per la meitat al mateix bol (com si dibuixéssim una línia de dalt a baix de la glassa). Les dues meitats de glassa hauríen de trigar 10 segons a tornar-se ajuntar. Si ho fan abans haurem d'afegir una mica més de sucre glass i tornar a batre. En canvi, si la mescla és massa espessa hi afegirem mitja culleradeta d'aigua (millor fer-ho amb l'ajuda d'una cullera ja que si ho fem a ull el més probable és que ens passem).
5.- Omplim un biberó de cuina petit amb la glassa i hi col·loquem un broquet del num. 1 ó 2 (en el meu cas vaig fer servir les de Wilton) i ja podem començar a decorar.

Arribats a aquest punt, es tracta de ser creatius i tenir bon pols, dues qualitats per les que servidora no destaca especialment. Per sort, a internet podeu trobar infinitat de fotografies de galetes decorades que us poden ajudar a trobar l'estil que més us agrada. Us animeu?



Per cert, sabem que us debem una explicació. Tres mesos sense escriure res és, efectivament, molt de temps. Això sí, tenim una bona "excusa" per haver desaparescut de la xarxa. Quina? Bé, en el proper "post" us en parlarem. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...